Suomeksi   In English   På Svenska

EtusivuAjankohtaista Hae kursseille Tilaa esitteitä Yhteystiedot

KLS

Kesälukioseura ry

Kesälukioseura ry perustettiin vuonna 1965 tarkoituksenaan edistää nuorten vapaaehtoista opiskelu- ja harrastustoimintaa sekä kehittää opiskelun ja opetuksen sisältöön ja menetelmiin kohdistuvaa kokeilu- ja tutkimustoimintaa.

Kesälukioseura

Seura on poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen yhdistys, jonka jäseninä on eri opettaja-, opiskelija-, nuoriso- ja sivistysjärjestöjä. Kesälukioseuran toiminta rahoitetaan pääasiassa opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksilla sekä Veikkauksen tuotoilla.

Kesälukiot on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille. Kesälukioissa voi suorittaa lukiokursseja ja opiskella niin teoreettisia kuin taide- ja taitoaineita. Kesälukioita järjestetään Suomessa ja ulkomailla, ja toiminta kohdentuu myös maahanmuuttajiin.

Oman kielen ja kulttuurin kurssit on tarkoitettu 7–14 -vuotiaille Suomessa asuville pakolaistaustaisille lapsille ja -nuorille. Kurssien tavoitteena on auttaa pakolaisia ylläpitämään oman kielen ja kulttuurin tuntemustaan sekä vahvistamaan kulttuuri-identiteettiään.