Suomeksi   In English   På Svenska

EtusivuAjankohtaista Hae kursseille Tilaa esitteitä Yhteystiedot

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Kesälukioseura?
Seura on poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen yhdistys, jonka jäseninä on eri opettaja-, opiskelija-, nuoriso- ja sivistysjärjestöjä. Kesälukioseuran toiminta rahoitetaan pääasiassa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) avustuksilla.

Millaisia kursseja Kesälukioseura järjestää?
Kesälukioseura järjestää kesälukioita eri puolilla Suomea sekä ulkomailla. Seura järjestää myös oman äidinkielen kursseja Suomessa asuville pakolaislapsille ja -nuorille.

Mistä saan tietoa kursseista?
Kesälukiokursseista Suomessa ja ulkomailla löytyy tietoa sivustolta www.kesalukio.fi ja pakolaislasten kursseista sivustolta www.kesalukioseura.fi. Myös vuoden alussa ilmestyvistä esitteistämme löytyvät tarkat kurssilistaukset sekä hakuohjeet. Voit tiedustella kesälukiokursseista myös oman koulusi opinto-ohjaajalta.

Mistä voin saada kurssiesitteitä?
Kurssiesitteitä voi tilata nettisivujemme kautta täältä tai tilata puhelimitse numerosta +358(0)9 68 60 770.

Miten voin ilmoittautua kursseille?
Kesälukioseuran järjestämille kursseille voi ilmoittautua täyttämälläsähköisen hakulomakkeen kesälukioihin osoitteessa www.kesalukio.fi ja pakolaislasten kursseille osoitteessa www.kesalukioseura.fi.

Onko kesälukioihin vaikea päästä?
Kesälukioihin voi hakea kaikki lukioikäiset nuoret. Tarkista valitsemasi kesälukion kohdalta mahdolliset vaatimukset. Ulkomaan kesälukioiden ryhmäkoot ovat pienempiä kuin kotimaan kesälukioiden.

Koska saan tietää olenko päässyt kurssille?
Valintapäätökset tehdään kurssikohtaisesti hakuajan päätyttyä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta kirjallisesti tai sähköpostitse. Myös peruutuspaikkoja kannattaa aina tiedustella.

Voinko lukea hyväksi kesälukiossa suorittamani kurssit omassa lukiossani?
Kyllä. Lukiolaki (§23) oikeuttaa opiskelijan lukemaan hyväksi tutkintoonsa muualla suoritetut lukiokurssit, jotka ovat tavoitteiltaan ja sisällöltään lukion opetussuunnitelman mukaisia.  Kesälukion kurssit vastaavat sisällöltään, tuntimäärältään (38 tuntia) ja arviointimenetelmiltään lukion opetussuunnitelmille asetettuja vaatimuksia.

Voinko osallistua kesälukion kursseille vaikka en puhuisi hyvää suomea?
Osa kesälukioistamme on kokonaan englannin- tai ruotsinkielisiä. Näistä löydät tarkempaa tietoa kesälukiolistaltamme. Suomi toisena kielenä -kurssit ja Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio tarjoavat mahdollisuuden oppia sekä suomen kieltä että suomalaista kulttuuria. Kurssit sopivat hyvin myös Suomeen muuttavien perheiden lapsille ja nuorille.