Suomeksi   In English   På Svenska

EtusivuAjankohtaista Hae kursseille Tilaa esitteitä Yhteystiedot

Kesälukiot

Opiskelu kesälukiossa

Jos olet lukiolainen, peruskoulun päättävä nuori tai ammatillisen oppilaitoksen opiskelija, kesälukio on sinua varten!

Voit tutustua kesän 2018 opintotarjontaan osoitteessa www.kesalukio.fi.

Kesälukiossa voi

Kesälukiosta voit saada kipinän myös jatko-opintoihin ja unelma-ammattiin!

Kesälukio on toisenlainen koulu

Kesälukiot järjestetään kurssikeskuksissa ja kansanopistoissa ympäri Suomea tai ulkomailla. Kesälukiot kestävät viikosta kahteen, ja tarjolla on useita eri aineiden kursseja. 

Osa kesälukioista on yleiskesälukioita, joissa opiskellaan pääsääntöisesti lukioaineita. Teemakesälukioiden kurssit painottuvat muun muassa äidinkieleen ja kirjallisuuteen, ympäristöön ja matemaattis-luonnontieteellisiin aineisiin.

Kesälukiot soveltuvat myös ulkosuomalaisille nuorille sekä paluumuuttajille, jotka haluavat kehittää suomen kielen taitoaan sekä suomalaisen kulttuurin tuntemustaan. Kesällä 2018 Kesälukioseura järjestää Turengissa Suomen kielen ja kulttuurin kesälukion 30.7.–5.8. Lisätietoja ja hakuohjeet osoitteessa www.kesalukio.fi tammikuussa 2018.

Opiskelu kesälukiossa on kokopäiväistä. Ainevalinnat saat tehdä itse. Kesälukiossa voit keskittyä kunnolla joko yhteen aineeseen tai valita useampia kiinnostavia aineita, joihin et talven aikana ehdi syventyä. Opetuksen lisäksi kesälukiot tarjoavat opiskelijoille majoituksen, ruokailut, retket ja vapaa-ajan ohjelmaa. Kurssikeskuksissa on monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.

Kesälukioiden tarjoamat lukion oppimäärään kuuluvat kurssit vastaavat sisällöltään, tuntimäärältään (38 tuntia) ja arviointimenetelmiltään lukion opetussuunnitelmille asetettuja vaatimuksia. Kurssien opetuksesta vastaavat pätevät aineenopettajat. Tarjolla on lukion pakollisia, syventäviä ja soveltavia kursseja.

Lukiolaki (§23) oikeuttaa opiskelijan hyväksilukemaan tutkintoonsa muualla suoritetut lukiokurssit, jotka ovat tavoitteiltaan ja sisällöltään lukion opetussuunnitelman mukaisia.

Apurahaa kesälukio-opintoihin

Tiedotamme mahdollisista apurahoista kevään 2018 aikana.

Lue lisää osoitteesta www.kesalukio.fis