Ermin_kuva

Ermin, 26

Politiikan tutkimuksen opiskelija
Tullut Suomeen Bosnia-Hertsegovinasta vuonna 1995

“Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, historiasta ja politiikasta. Lukiossa kirjoitin yhteiskuntaopista laudaturin, ja sen jälkeen oli suhteellisen selkeää, että politiikan tutkimus on oikea ala minulle.

Hain yliopistoon keväällä 2014. Valintakoemateriaalina oli kirja ”Demokratian arvo”, joka julkaistiin jo tammikuussa. Perehdyin kirjaan heti julkaisun jälkeen ja luin sitä kokeeseen asti noin 3–6 tuntia päivässä. Osallistuin myös valmennuskurssille. Sain lopulta 34/36 valintakokeen pisteistä ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään.

Olen nyt opiskellut viisi vuotta politiikan tutkimusta Helsingin yliopistossa. Sivuaineena olen opiskellut Balkanin yhteiskunnan tutkimusta. Kandidaatintutkielman ja gradun tein Bosnia-Hertsegovinan poliittisesta järjestelmästä, jota on kuvailtu maailman monimutkaisimmaksi. Tällä hetkellä suoritan korkeakouluharjoittelua Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan neuvostossa, Strasbourgissa, Ranskassa. Työn parhaita puolia ovat mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät, kansainvälinen työympäristö, itsenäisyys ja työilmapiiri.

Valmistun valtiotieteiden maisteriksi seuraavien kuukausien kuluessa työharjoittelun jälkeen. Koen, että tutkintoni on antanut loistavat valmiudet ymmärtää yhteiskuntaa ja sen lainalaisuuksia paremmin. Vaikka valtiotieteiden maisterin tutkinto ei suoranaisesti valmista tiettyyn ammattiin, antaa se erinomaiset valmiudet työskennellä talouden eri sektoreilla. Digitalisaation ja robotisaation aikakaudella yhteiskunnan ymmärtäjille löytyy varmasti kysyntää.

Tulevaisuudessa minua kiinnostavat tehtävät kansainvälisissä organisaatioissa, kuten EU, YK, EN ja ETYK.  Työ ei ole minulle vain keino ansaita elanto, vaan myös keino toteuttaa itseäni ja elää omien arvojeni ja ihanteideni mukaista elämää. Haaveilen siitä, että tekemäni työ jättää jäljen maailmaan, että sillä on aidosti merkitystä ympäröivälle yhteiskunnalle.

Toivon, että pystyn säilyttämään aina mielenkiinnon ja intohimon työhön. Ettei siitä tule vain rutiininomaista suorittamista, vaan että into ja palo säilyvät mahdollisimman pitkään.”

Kuuntele omaa intuitiotasi ja seuraa haaveitasi, äläkä usko epäilijöitä tai noudata sokeasti muiden mielipiteitä. Tavalla tai toisella palaset tulevat loksahtamaan aina paikoilleen. When there is a will, there is a way!