Kesälukiot maahanmuuttaneille

Tukea tulevaisuuden ja oman opintopolun suunnitteluun!

Uraunelmien kesälukio (ent. Maahanmuuttajakesälukio) ja Tyttöjen kesälukio ovat leirimuotoisia kursseja, joilla tutustutaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, pohditaan perusopetusvaiheen jälkeisiä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia tulevaisuudensuunnitelmia sekä opitaan tunnistamaan omia kiinnostuksenkohteita ja vahvuuksia. Kesälukiossa nuoren tukena ovat opinto-ohjauksen ammattilaiset, omakielinen mentori sekä suomen kielen opettaja.

Kurssit on tarkoitettu 15–19-vuotiaille nuorille, jotka ovat tulleet Suomeen pakolaisena tai turvapaikanhakijana. Kesälukiossa on omakielistä ohjausta afganistanilaisille, kongolaisille ja somalialaisille nuorille sekä arabi- ja kurdinuorille. Omakielinen mentori tukee suunnitelmissa myös kesälukion jälkeen. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin.

Kesällä 2022 järjestetään kaksi Uraunelmien kesälukiota ja tytöille suunnattu Tyttöjen kesälukio. Kesälukioiden sisällöt ovat pääpiirteissään samat.

Uraunelmien kesälukio I 15.–22.6.2022 Savonlinna
Uraunelmien kesälukio II 18.–25.7.2022 Anjala, Kouvola
Tyttöjen kesälukio 25.–31.7.2022 Nummijärvi, Kauhajoki

Lue lisää ja hae kesälukioihin kesalukio.fi-sivustolla.

Huom!

Maahanmuuttajakesälukio on nyt Uraunelmien kesälukio.

Oletko jo tutustunut Rajanylittäjät-sivustoon?

Kesälukioseura keräsi Rajanylittäjät-hankkeessa pakolaistaustaisten nuorten aikuisten inspiroivia uratarinoita. Voit tutustua tarinoihin ja niistä tehtyihin videoihin Rajanylittäjät-sivustolla.