Kesälukiot maahanmuuttaneille

Tukea tulevaisuuden ja oman opintopolun suunnitteluun!

Uraunelmien kesälukio (ent. Maahanmuuttajakesälukio) ja Tyttöjen kesälukio ovat leirimuotoisia kursseja, joilla tutustutaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään, pohditaan perusopetusvaiheen jälkeisiä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia tulevaisuudensuunnitelmia sekä opitaan tunnistamaan omia kiinnostuksenkohteita ja vahvuuksia. Kesälukiossa nuoren tukena ovat opinto-ohjauksen ammattilaiset ja omakieliset mentorit.

Kurssit on tarkoitettu 15–19-vuotiaille nuorille, jotka ovat tulleet Suomeen pakolaisena tai turvapaikanhakijana. Kesälukioissa on omakielistä ohjausta afganistanilaisille, kongolaisille, somalialaisille ja ukrainalaisille nuorille sekä arabi- ja kurdinuorille. Omakielinen mentori tukee suunnitelmissa myös kesälukion jälkeen. Kesälukioon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja Suomessa tai suuntautumista lukio-opintoihin.

Uraunelmien kesälukio I 4.–10.7.2023 Anjala
Uraunelmien kesälukio II 24.–30.7.2023 Anjala
Tyttöjen kesälukio 18.–24.7.2023 Ojakkala

Haku kesälukioihin alkaa 25.1. kesalukio.fi-sivustolla.

Huom!

Uraunelmien kesälukioissa omakielistä mentorointia tarjolla nyt myös ukrainalaisnuorille!

Oletko jo tutustunut Rajanylittäjät-sivustoon?

Kesälukioseura keräsi Rajanylittäjät-hankkeessa pakolaistaustaisten nuorten aikuisten inspiroivia uratarinoita. Voit tutustua tarinoihin ja niistä tehtyihin videoihin Rajanylittäjät-sivustolla.