Käytännön tietoa kursseista

Osallistuminen

Kurssit on tarkoitettu 7–14-vuotiaille pakolaistaustaisille lapsille ja nuorille. Eri kieli- ja kulttuuriryhmille on omat kurssinsa. Jokaiselle kurssille valitaan noin 30–35 lasta. Mikäli hakijoita on enemmän kuin kurssille voidaan ottaa, annetaan etusija ensikertalaisille sekä hakijoille, joille ei omassa koulussaan ole oman äidinkielen opetusta.

Osallistumismaksu

Oman äidinkielen kurssien osallistumismaksu on 90 €. Matkat kurssipaikalle jokainen maksaa itse. Osallistumismaksu tulee maksaa ennen kurssin alkua laskuun merkittyyn eräpäivään mennessä. Jos laskun maksamiseen tarvitaan lisäaikaa, ottakaa yhteyttä Kesälukioseuraan.

Hakeminen kursseille

Kursseille haetaan kirjallisesti hakulomakkeella. Voit tulostaa omakielisen hakulomakkeen ja lähettää sen postitse Kesälukioseuralle. Hakulomakkeen voi täyttää kätevästi myös verkossa. Kaikki hakulomakkeet löytyvät täältä.

Hakuaika

Hakuaika talvileirille alkaa marraskuun alussa ja kesän leireille helmikuun alussa. Hakuaika päättyy 5.5. Vapaita paikkoja voi tiedustella kurssin alkamiseen asti.

Kurssipaikan vastaanottaminen

Oman kielen ja kulttuurin kursseille hyväksytyille lähetetään postitse hyväksymiskirje ja lasku. Hyväksymiskirjeessä on linkki terveydentilakyselyyn. Kurssipaikka vastaanotetaan palauttamalla terveydentilakysely määräaikaan mennessä. Jos lomaketta ei palauteta, siirtyy kurssipaikka varasijalla olevalle. Osallistumisen vahvistamisen jälkeen ilmoittautuminen kurssille on sitova.

Leirikirje

Kurssilaiset saavat vielä noin 1,5 viikkoa ennen kurssin alkua leirikirjeen. Kirjeessä selvitetään kaikki kurssiin liittyvät käytännön asiat: matkustus kurssipaikalle ja tiedot matkalippujen ostamista varten, mukaan pakattavat tavarat, opettajien yhteystiedot jne.

Majoittuminen

Kurssit järjestetään leirikeskuksissa eri puolilla Suomea. Majoittuminen on sisätiloissa, tavallisesti 2–5 hengen huoneissa. Huonejako toteutetaan sukupuolen mukaan.

Matkustaminen kurssipaikalle

Matkustus pyritään järjestämään siten, että kurssiopettajat matkustavat yhdessä oppilaiden kanssa junalla tai bussilla kotikaupungista kurssipaikkaa lähimpänä sijaitsevaan asemakaupunkiin (nämä matkat oppilaat maksavat itse). Kesälukioseura järjestää kaikille yhteisen, ilmaisen bussikuljetuksen kurssipaikalle tästä kokoontumispaikasta. Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli jokin matkustamiseen liittyvä asia mietityttää.

Perumisehdot

Jos lapsi ei pääse kurssille, osallistuminen pitää perua ilmoittamalla siitä mahdollisimman pian Kesälukioseuran toimistoon. Jos osallistuminen kurssille perutaan vähintään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, voi Kesälukioseuralta anoa osallistumismaksun palautusta. Tällöin osallistumismaksusta peritään kuitenkin toimisto- ja käsittelykuluja 50 €. Jos kurssipaikka perutaan alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, ei osallistumismaksua enää palauteta.