Usein kysyttyä

Ketkä voivat hakea kursseille?

Kursseille voivat hakea 7–14-vuotiaat pakolaistaustaiset lapset.

Miten kursseille haetaan?

Kursseille haetaan paperisella tai sähköisellä hakulomakkeella. Omakielisiä hakulomakkeita voi tulostaa täältä tai tilata Kesälukioseuran toimistolta.

Pääsevätkö kaikki halukkaat mukaan?

Joskus hakijoita on enemmän kuin kurssille voidaan ottaa. Silloin etusijalla ovat lapset, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Kesälukioseuran kurssille ja joilla ei ole oman äidinkielen opetusta koulussa.

Voiko kurssille hakea vielä hakuajan päätyttyä?

Kyllä voi, otamme hakemuksia vastaan kurssin alkamiseen asti. Nopeat kuitenkin syövät hitaat, joten suosittelemme lähettämään hakemuksen hakuajan puitteissa.

Mistä tiedän, hyväksyttiinkö lapsi kurssille?

Lähetämme hyväksytyille kirjeen kotiin. Myös varasijalle jääneille lähetetään kirje. Jos kurssilta vapautuu paikka, ilmoitamme siitä heti ensimmäisenä jonossa olevalle.

Miten voin perua ilmoittautumisen?

Ota välittömästi yhteyttä Kesälukioseuran toimistoon. Jos kurssin alkuun on alle kolme viikkoa aikaa, emme palauta osallistumismaksua. Huom! Laskun maksamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi.

Kuinka paljon osallistuminen maksaa?

Osallistumismaksu on 75 €. Jos samasta perheestä osallistuu kurssille useampi lapsi, ensimmäinen maksaa täyden hinnan ja loput sisarukset alennetun hinnan (55 €). Maksu kattaa majoituksen, ylläpidon ja leiriohjelman. Osallistumismaksun lisäksi jokaisen osallistujan pitää maksaa edestakainen matka kotoa kokoontumispaikalle.

Miten kurssipaikalle kuljetaan?

Kesälukioseura järjestää bussikuljetuksen kurssipaikan läheisestä kaupungista kurssipaikalle. Lapsella pitää olla etukäteen ostetut matkaliput kotoa kokoontumispaikalle ja kokoontumispaikalta takaisin kotiin. Lähetämme tarkat ohjeet matkalippujen ostamista varten leirikirjeen mukana noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

Kurssin opettajat matkustavat mahdollisuuksien mukaan lasten kanssa kotikaupungista kurssipaikalle. Kulkemiseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä Kesälukioseuran toimistoon tai kurssin vastuuopettajaan.

Millaista ohjelmaa kurssilla on?

Kurssin keskiössä on kielen vahvistaminen. Varsinaisten oppituntien lisäksi kieltä opetellaan ja omiin juuriin tutustutaan leikkien, pelien, musiikin ja kuvataiteen avulla. Kurssin ohjaajat suunnittelevat ohjelman.

Keitä kurssin ohjaajat ovat?

Kursseilla työskentelee 6–8 omakielistä ohjaajaa, jotka Kesälukioseura on valinnut ja perehdyttänyt tehtäviinsä.