Tunnetko pakolaistaustaisen ihmisen, jonka uratarina voisi inspiroida muitakin?

Kesälukioseura kerää osana Rajanylittäjät-projektia pakolaisena Suomeen tulleiden koulutus- ja urapolkutarinoita. Toivomme tarinoita lapsena tai nuorena Suomeen saapuneilta, eri vaiheissa uraansa olevilta ammattilaisilta (myös oman alansa löytänyt opiskelija käy!). Plussaa on, jos ammatti/ala on vähemmän tunnettu tai jos se jollain tavalla haastaa maahanmuuttajien tai eri sukupuolten työllistymiseen liitettyjä stereotypioita. Rohkaisemme tuomaan tarinassa esiin myös urapolun varrella kohdatut esteet ja haasteet.

Tarinat julkaistaan Rajanylittäjät-projektin verkkosivulla etunimen ja kuvan kera, ja ne suunnataan erityisesti pakolaistaustaisille nuorille. Osasta tarinoita tehdään myös videot. Tarinansa voi jakaa tällä lomakkeella.

Lisätiedot projektista:
Mari Hakala
mari.hakala (at) kesalukioseura.fi
p. 050 308 5711

Rajanylittäjät-projekti on osa EU:n rahoittamaa Frame, Voice, Report! -hanketta, jossa pyritään lisäämään EU-kansalaisten tietoisuutta ja sitoutumista kestävän kehityksen tavoitteisiin eli Agenda 2030:een. Suomessa hanketta koordinoi kehitysyhteistyön kattojärjestö Fingo. Rajanylittäjät-projektin tavoitteena on tuoda esiin pakolaistaustaisten ihmisten moninaista osaamista ja haastaa heidän koulutus- ja uramahdollisuuksiinsa liittyviä käsityksiä. Projektin kohderyhminä ovat erityisesti pakolaistaustaiset nuoret ja opinto-ohjaajat.